Wildevaart

Logo WildevaartWaar het programma bij de jongere speltakken door de leiding verzonnen werd, is het bij de Wildevaart tijd om zelf activiteiten vorm te gaan geven. Bowlen, karten, klimmen, de keuze is aan de Wildevaart zelf. Deze oudste groep jeugdleden zeilt niet meer op een lelievlet, maar op een valk. Ook wordt er verder gewerkt aan het behalen van de CWO’s, indien deze nog niet in bezit zijn. Niet alleen de activiteiten worden zelf vormgegeven, ook de boot mag naar eigen believen ‘gepimpt’ worden als brandweerboot, prinsessenboot, etc. Natuurlijk moet de boot ook onderhouden worden om hem vaarklaar te maken voor het volgende seizoen.

Waar en Wanneer?
Opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur. In het zomerseizoen op en rond het schip op de Mookerplas bij Middelaar en in het winterseizoen op de blokhut aan de grootstalselaan. De locaties kunnen verschillen aangezien het programma door de jeugdleden zelf bedacht wordt. De eerste zaterdag van de maand mogen de Explorers tot 21.00 blijven en wordt er samen met de leiding gezellig een hapje gegeten.

Op kamp
Een aantal keer per jaar vindt er een weekendkamp plaats, alleen of samen met andere scoutinggroepen. Het zomerkamp regelen de Explorers zelf, uiteraard wel in overleg met de leiding. De mogelijkheden zijn eindeloos: zeilen in Friesland, een trektocht door Scandinavië of toch maar een citytrip naar Parijs?

[member]
Leiding

  • Marc Zegers
  • Jaivi Aalbers
  • Jens Deelen
  • Gerben van der Kolk

[/member]

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.