Kleding

Uniform/Scoutfit

De leden van ZV de Batavieren dragen bij officiële gelegenheden het blauwe uniform/scoutfit met een eigele das en dasring. Dit uniform/deze scoutfit wordt gedragen bij het openen en sluiten van opkomsten, landelijke scoutingactiviteiten, bijzondere gelegenheden en activiteiten in de wijk/stad. Alle benodigde items zijn te koop bij de Scoutshop in arnhem of via www.scoutshop.nl. De kosten voor een compleet uniform/scoutfit bedragen ongeveer €40,-. Bevers dragen alleen een eigele das.

De groep zorgt voor insignes en installatietekens, deze hoeven niet zelf aangeschaft te worden. Op onderstaande afbeelding is te zien waar alle insignes en andere plaatjes horen en wat ze betekenen. Op de foto is het ‘oude’ uniform te zien, in 2010 introduceerde Scouting Nederland nieuwe uniformen met meer draagcomfort en een modernere uitstraling (de scoutfit).

Uniform met insignes
 1. Installatieteken Scouting Nederland
 2. Installatieteken speltak waterscouts
 3. Groepsnaambandje
 4. Behaalde insignes
 5. Evenementenbadge laatste evenement
 6. Oude evenementenbadges
 7. Witte strepen voor bootsleiding:
  • één (aan de binnenkant) voor kwartiersmeester
  • twee (aan beide kanten) voor bootsman.
 8. Machtiging bootsleiding (MBL) badges
 9. Leidinglint
 10. Bevoegdheidstekens leiding

 

Groepskleding

Wanneer het te warm of te koud is voor het uniform, bieden de groepstrui, de polo en het t-shirt uitkomst. De aanschaf hiervan is, in tegenstelling tot die van het uniform, niet verplicht. De kleding is een keer per jaar te bestellen. Voor meer informatie over de groepskleding kunt u contact opnemen met Marc Zegers.