Z.V. de Batavieren krijgt nieuwe sleper!

Na een voortraject van één jaar heeft scouting Z.V. de Batavieren afgelopen zaterdag een nieuwe sleper in ontvangst mogen nemen. Nadat de vorige sleper, ’t Slepertje, kapot is gegaan in 2010, is er meerdere malen gezocht naar een oplossing. Een sleper is een essentieel onderdeel van onze vereniging: het zorgt voor meer veiligheid op het water en het draagt bij aan de kwaliteit van onze spelprogramma’s en de kampen van Z.V. de Batavieren.

Nadat bekend werd dat de elektriciteitscentrale van Nijmegen ging sluiten hebben Jos en Marc Zegers een aantal brieven geschreven naar de plantmanager van de centrale met de vraag of er een mogelijkheid zouden bestaan dat Z.V. de Batavieren de sleper ‘Trui’ van de centrale zou kunnen krijgen. Begin het oktober kwam het verlossende woord en werd de sleper aan ons toegekend.

Afgelopen zaterdag vond officieel de overdracht plaats. Welpen, Scouts, Wildevaart, Leiding, Bestuursleden, Werkgroep, Oud-Bestuursleden en ouders verzamelden zich voor de ingang van de elektriciteitscentrale in Nijmegen. Na een gezamenlijke wandeling richting de sleper werden we verwelkomd door plantmanager Jeroen Schaafsma. Dhr. Schaafsma legde vervolgens uit waarom juist Z.V. de Batavieren deze sleper verdiende: maatschappelijke betrokkenheid, het werken met kinderen en ook de persoonlijke verbintenis met scouting. Vervolgens vertelde Marc iets over het traject wat doorlopen is om de sleper te bemachtigen. Tot slot volgde de officiële overdracht: dhr. Schaafma overhandigde de boei van Trui aan Marc waarmee sleper Trui officieel aan de Batavieren werd overgedragen.

Hierna volgde er nog een verassing: ENGIE trakteerde alle aanwezigen nog op een broodje kroket/frikadel/hamburger met wat te drinken. Dit werd allemaal geregeld door Sandra Jacobs.

De oplettende kijker heeft gezien dat de sleper nog niet bij ons in de haven ligt. Dat klopt! Tot de officiële sluiting van de centrale blijft de sleper in Nijmegen om de koelingsinstallaties te controleren en duwbakken te verleggen. Zodra de sluiting echter een feit is gaat Z.V. de Batavieren de sleper ophalen en wordt de officiële ligplaats Middelaar.

Wij bedanken ENGIE en de medewerkers van elektriciteitscentrale Gelderland!

Bestuur en leiding Z.V. de Batavieren

Zie hieronder de filmpjes en video’s!

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2101441/Sleepboot-Trui-krijgt-tweede-leven-bij-Nijmeegse-waterscouts?r=arnhem-nijmegen

P1020493

 

P1020380

Geef een reactie