Wijkkring barbecue groot succes!

Tijdens NLDoet 2017 hebben wij hulp gekregen vanuit vrijwilligers vanuit de wijkkring van Grootstal. Deze vrijwilligers hebben de hele dag klussen uitgevoerd bij onze blokhut aan de Grootstalselaan.

Als dank voor hun hulp heeft Z.V. de Batavieren de blokhut ter beschikking gesteld voor de eerste gezamenlijke barbecue van de wijkkringen van Nijmegen. In deze wijkkringen wonen mensen met een zorgvraag in een door de gemeente toegewezen woning. Door de wijkkring leren de mensen met een zorgvraag ook andere mensen in dezelfde situatie kennen en leren ze elkaar te ondersteunen. Ze zoeken aansluiting in de wijk, tonen initiatief en zijn actief in de wijk. Daarnaast zijn er vrijwilligers en professionals die deze mensen bij deze processen helpen en ondersteunen.

De eerste wijkkring barbecue heeft afgelopen dinsdag 5 september plaatsgevonden. Er waren maar liefst 45 deelnemers uit de wijkkringen van o.a. Groesbeek, Grootstal, Lindeholt, en Heseveld. Iedere wijkkring had een gedeelte van de barbecue voorbereid, van het bereiden van het vlees tot de salades, stokbroden en het dessert. Na het eten was er nog een spellencircuit voor alle deelnemers en werd er door een DJ muziek gedraaid. Tot slot volgde er om 19:00 uur een prijsuitrijking, heeft iedereen nog opgeruimd en zijn ze weer richting hun eigen wijk gegaan.

Kortom; een erg leuke, mooie avond! Wij zijn erg blij dat Z.V. de Batavieren hier een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Meer informatie over de wijkkringen:

Geef een reactie