JuniorScouts

Let op! Dit seizoen hebben we geen JuniorScouts groep maar draaien de leden van deze leeftijd mee met de Scouts.

juniorscoutsBij de JuniorScouts draait alles om het leren zeilen. Na een jaar hebben de JuniorScouts het hijsen en strijken van de zeilen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan helemaal onder de knie. Samen met de leiding werken de leden toe naar het Kielboot CWO 1 examen. Met een lelievlet kan niet alleen gezeild worden, tijdens roeiwedstrijden tegen andere waterscoutinggroepen laten we graag zien dat we échte Batavieren zijn. In het winterseizoen maken de JuniorScouts samen hun boot klaar voor het nieuwe vaarseizoen en worden er activiteiten als een hike en een survival of the fittest georganiseerd.

Waar en Wanneer?
Opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en vinden tijdens het zomerseizoen plaats op en rond het schip op de Grote Siep bij Plasmolen en in het winterseizoen op de blokhut aan de Grootstlaselaan.

Op kamp
Een aantal keer per jaar vindt er een weekendkamp in samenwerking met andere scoutinggroepen plaats. De JuniorScouts en Scouts gaan samen op een zomerkamp dat tien dagen duurt. Na het zomerkamp gaan de JuniorScouts over naar de Scouts, dus dat is meteen een mooie kans om elkaar vast te leren kennen. Tijdens het zomerkamp zijn bijna alle activiteiten gerelateerd aan zeilen en is vervelen er zeker niet bij!

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.