Midwintersurvival 2017

Wij als wildevaart hebben dit jaar weer meegedaan aan de midwintersurvival. Met een zware rugzak en schone bergschoenen zijn wij met z’n 6en de eerste avond meteen begonnen met wandelen. Na een paar kilometers te hebben afgelegd in het donker was het tijd om te gaan slapen. Met 2 zeilen hebben wij dan ook een zo goed mogelijk tentje proberen te bouwen, en hebben we geprobeerd te slapen. Echter was dit moeilijk door al het gesneeuw en de vrieskou.

Helaas zijn Leon en Floris ziek geworden die nacht waardoor ze helaas naar huis moesten die ochtend. Daarna zijn de overige 4 wildevaartsleden gewoon doorgegaan met de tocht. Wij hebben tijdens de tochten overdag door mooie landschappen geslenterd en hebben ook leuke opdrachten gedaan bij posten zoals varen over een rivier, pannekoeken bakken, geocaching en van een 100 meter lange kabelbaan af.

Het zat helaas in de avonden vaak niet mee. Je moest om half 9 ’s avonds nog ineens gaan koken, het water kookte niet en je moest je tent nog helemaal klaarmaken. Gelukkig hadden wij 4 nu wel meer plek in tent en was het een stuk minder nat. De laatste avond kregen wij gelukkig eten en mochten we ’s avonds in een schuur met alle deelnemers gezellig bijkletsen over de afgelopen dagen. Helaas sliepen we nog steeds buiten… . We zijn met Duitse Koude trotse gedachten gaan slapen en de volgende dag weer heerlijk naar ons warme huisje gebracht.

Het was voor ons alle 6 uiteindelijk allemaal een uitdaging om met een zware tas en koud weer op pad te gaan. Helaas zijn we met 4 man geëindigd en een paar koude tenen, maar dat hoort erbij.

Namens alle Wilde Vaart leden,

Jip Steenis

Geef een reactie