Kerstopkomst Z.V. de Batavieren

Op zaterdag 19 december 2015 heeft ons jaarlijkse kerstopkomst weer plaatsgevonden. Tijdens de kerstopkomst spelen alle jeugdleden van Z.V. de Batavieren gezamenlijk in de middag een groot spel. Dit jaar was dit het grote Kerstklimaatspel 2015 (Jaja, lekker actueel gezien het wereldwijde klimaatakkoord). Onder de bezielde leiding van Jens gingen de kinderen aan de slag met een postenspel waarbij de jeugdleden in groepen drie posten moesten zien te bereiken:

  • Greenpeacehippies
  • Onethische politici
  • Gekke klimaatwetenschappers
  • Boorplatform

Bij één van de posten moest het volgende raadsel worden opgelost:

“In het land van Nogrnogi (spreek het uit als noger-nogie) is er geen water maar wel thee. Er zijn geen varkens, maar er is wel vlees. Je hebt er wel auto’s maar die auto’s hebben geen motor. Er is geen suiker, maar wel zout. Wat is dit voor een land?”

Kent u het antwoord? Laat maar horen!

Bij iedere post konden de kinderen elastieken winnen, elastieken die zij later weer nodig zouden hebben. Later in de middag moest er namelijk een katapult/trebuchet worden gebouwd. Deze werden uiteindelijke beoordeeld op drie criteria: uiterlijk (politici), duurzaamheid (hippies) en schietkwaliteiten (wetenschappers).

De winnaars mochten plaatsnemen in onze heuze op kampvuur gestookte jacuzi en werden door de verliezende teams getrakteerd op een chocomel cocktail.

Na het badderen was het tijd voor het traditionele kerstdiner. Zoals altijd was er de keuze uit twee soorten stamppot met verschillende soorten vlees en bijgerechten. Aan de foto’s te zien was het weer een geslaagd diner!

Leiding, supportgroep, werkgroep en bestuur van Z.V. de Batavieren wenst iedereen een prettige vakantie en een goed 2016!

DSCN1821 DSCN1826 DSCN1828 DSCN1864 DSCN1866

One thought to “Kerstopkomst Z.V. de Batavieren”

  1. Pingback: viagra online

Geef een reactie