Hoog slagingspercentage CWO Kielboot I-II-III examens

In de afgelopen weken hebben de meeste scouts deelgenomen aan de CWO Kielboot zeilen I-II-III examens. Deze examens toetsen de vaardigheden van de jeugdleden op en rond een zeilboot. Door het opleiden van jeugdleden volgens de CWO structuur leren wij kinderen hoe ze zich verantwoordelijk gedragen op en rond het water en leren zij alle vaardigheden om succesvol op een kielboot te kunnen varen. Binnen onze vereniging leiden wij de jeugdleden op  in drie niveau’s:

  • CWO 1: het volgen van instructies van een bootsman/kwartiermeester en kleine handelingen zelfstandig doen.
  • CWO 2: het beheersen van de meeste handelingen die op een zeilboot voorkomen en zelf een plan maken om van punt A naar punt B te komen.
  • CWO 3: het beheersen van alle handelingen die op een zeilboot voorkomen, het maken van speciale manoeuvres en het kunnen leiding geven aan de bemanning van een boot.

CWO niveau 4 – 6 kan alleen buiten de vereniging worden behaald bij de zeilschool van Scouting Nederland.

Om gekwalificeerd te worden voor een bepaald niveau dient er telkens een theorie- en praktijktoets gemaakt te worden om te kijken of het vereiste niveau beheerst wordt. CWO 1 en CWO 2 worden afgenomen binnen onze eigen vereniging, CWO 3 wordt geëxamineerd door examinatoren van andere verenigingen. Bij het behalen van CWO 3 ontvangt een jeugdlid ook zijn MBL, een diploma wat hem/haar kwalificeert om zelfstandig zonder begeleiding van de leiding het water op te gaan.

Eind oktober vonden de praktijkexamens van CWO 3 plaats. Gisteren, 7 november, vonden de theorie en praktijkexamens van CWO I en II plaats. Ondanks de zwakke wind is het toch gelukt om succesvol de examens af te nemen. Onze complimenten voor alle scouts voor het leren van de theorie, maar liefst 84% heeft het in één keer gehaald! De overige 3 personen zijn met één of twee fouten te veel gezakt, dus ook dat ziet er goed uit!

  • CWO 1: 13 kandidaten, 10 succesvol. 77%
  • CWO 2: 5 kandidaten, 3 succesvol. 60%
  • CWO 3: 3 kandidaten, 2 succesvol. 66%

Alle geslaagden gefeliciteerd met het behalen van jullie CWO! Alle scouts die niet behaald hebben weten waar we in het voorjaar samen aan gaan werken!

Leiding Z.V. de Batavieren

 

2015-11-07 13.23.39

One thought to “Hoog slagingspercentage CWO Kielboot I-II-III examens”

  1. Pingback: viagra

Geef een reactie